Demográfia

A város népességét, és nemzeti megoszlását tekintve igen színes képet mutat. Rengeteg fajta etnikum él San Diegoban, de többségben a fehér amerikaiak vannak. Az egyik legjelent?sebb kisebbséget a mexikóiak képviselik, valószín?leg a város történelmi múltjából kifolyólag. Élnek még itt portugálok, akik már a település létrehozásától kezdve itt vannak, illetve sokan vándoroltak be Szicíliából olaszok a 19-20. század fordulóján. Ezen kívül megtalálhatók még más nemzetiségek is, mint ukránok, oroszok, görögök, sokan jöttek a Fülöp-szigetekr?l, Délkelet-Ázsiából, Libanonból, Kínából, Irakból, Indiából, de képviseltetik magukat kis számban a törökök, illetve a brazilok is. Ezáltal azt mondható, hogy nagyon sokszín? arcot mutat ez a gyönyör? város. Egy 2000-ben elvégzett népszámlálásból kiderült, hogy hogyan oszlanak meg a nemzetiségek:               

           

·    Fehér (46,4%)
·    Hispán (spanyol) (25,4%)
·    más etnikumból (12,4%)                                                                     Sokaság (Flickr by osiodmak)
·    Fekete (10,8%)
·    Filippínó (6,1%)
·    Vegyes etnikumú (kett? vagy több) (4,8%)
·    Vietnámi (2,2%)
·    Kínai (1,9%)
·    Más ázsiai etnikumú (1,5%)
·    Amerikai ?slakos (indián) (1,3%)
·    Japán (0,8%)
·    Koreai (0,6%)
·    Indiai (0,6%)
 
 
 
impresszum | jogi nyilatkozat | kapcsolat                                                                                        San Diego